Noah-Ház

Bemutatozik az elvonuló ház
Ahol visszatalálsz a természethez, és önmagadhoz…

A Noah ház, Pilisszentkereszten, a Pilishegy lábánál, erdők- mezők ölelésében megbújó kis erdei házikó.

A tiszta természet minden eleme megtalálható nálunk. Források friss vize, a Dera patak, kanyargós, kavicsos folyása, a mezők fűtengere, a hegy barlangjai, az erdő gyógyító fái és útjai.

Tavasztól őszig nyíló vadvirágok, gyógynövények sokasága, a madarak csivitelése, mind a „jelenlét” élményébe invitálnak téged, és arra várnak, hogy visszatalálj hozzájuk és megtapasztald ezt a csodát.

A Noah ház egy nomád jellegű ház, ami azt takarja, hogy nincs bevezetett víz, villany a házban, de a környéken sem. Éppen ezért nincs benti fürdőszoba és vízöblítéses WC sem. A mindennapi világunk megszokásaitól nagyon távol áll és visszavezérel egy másfajta gondolkozásba, sokkal gyakorlatibb megoldásokba.

Viszont vannak lámpásaink, mécseseink, esővizünk, és iható forrásvizünk, és nyáron biotermesztésű zöldségeink is. Az alapvető szükségleteket, mint fűtés, főzés, tisztálkodás, a kényelmes alvás, mind-mind meg tudjuk oldani.

Nem ígérhetem, hogy túl nagy változtatások lesznek a házon, mivel ennek a helynek, pont ez a lényege, mondhatjuk azt is hogy az üzenete: legyél egy tisztább elektroszmogmentes energetikai térbe, és vezéreld vissza magad is, amiben elkezdhetsz befelé figyelni és visszatalálni önmagadhoz.

A ház kertjének gyógyító tere, hangulata, a fái, és virágai azok ami elvarázsolnak, nem a konfort, vagy az hogy felkapcsolható a e villany. Kétségkívül szelektál is egyben, mert nem mindenki tudja magát itt elképzelni ebben a merőben megváltozott helyzetben, és ez teljesen rendben van. Mi és akik itt jártak már, megszoktuk, elfogadtuk, mondhatom bátran, hogy mindannyian megszerettük.

A házból kilépve a környék is sokfajta élményt tud nyújtani felnőttnek és gyereknek egyaránt. Túrázási lehetőségek sokaságát, beszélgetős sétákat a gyógyító erdei térben, a Pilistető csodás kilátását vagy a gyógynövényekkel, vadvirágokkal való ismerkedést a réten.

Erdőfürdőt vehetsz nálunk, kipróbálhatod a sétáló meditációt és jelenlét gyakorlatokat az erdőben, vagy patak medrében. Gyógyulást, lelki feltöltődést segítő – erdei sétával egybekötött – beszélgetéseket, meditációkat, valamint, az évkör hagyományos eseményeinek (napfordulók, nap-éjegyenlőségek) jelenlétének megtapasztalását.

A  ház weboldalán találsz programokat, a szomszédság által nyújtott lehetőségeket (lovaglás, kempo…) fotókat a helyről, ill. az aktualitásokat is mindig megosztjuk veled.

Kiket várunk?

Aki szeretnének kilépni a város nehéz energiateréből és átzsilipelni egy tiszta rezgéstérbe, visszakapcsolódni a természet világába. Vagy aki el szeretne vonulni egy időre és önmagával lenni. A változni és gyógyulni vágyókat, a vándorokat, zarándokokat, akik meg szeretnének egy időre pihenni…

Jöhetsz a pároddal, a családoddal, a barátaiddal, vagy csak egyszerűen egyedül. Segíthetünk neked felfedezni a környéket, de lehetsz egyedül is az erdővel, a házzal és önmagaddal.

Amire kérünk, hogy tiszteld a hely szellemiségét, segíts megőrizni a hely energetikai és fizikai tisztaságát és békéjét, ezért kérlek olvasd el a házirendünket!

Ha felkeltettük az érdeklődésed, írj, vagy keress bennünket!

Várunk szeretettel!